Publisert:
22.6.2022 8:36

Nå er boka her: Festiviteten - for folket i 150 år

Nå er den her – boka om bygningen som har overlevd både krig og stormfulle tider siden første grunnmur ble lagt etter en storbrann i 1792.

Festiviteten - for folket i 150 år.

«Festiviteten - for folket i 150 år» er boka om de synlige og de mer skjulte kampene, de fysiske endringene og striden om hva bygningen burde brukes til.

I 1874 sto Festiviteten med den nybygde festsalen ferdig slik vi kjenner bygningen i dag. Siden har den vært et samlingssted for hele folket i Larvik, og det har vært alt fra store konserter, politiske møter, rettssaker, basarer, brytestevner og kaninutstillinger.

Boka forteller om store fester og smertefulle nedturer. Bokas siste del handler om forvandlingen etter at Alfa eiendom og Mad arkitekter la ei krone på bordet og på under ett år forvandlet et innvendig kaos til en levende praktbygning.

Nils-Erik Kvamme og Terje Svendsen er bokas forfattere, men du finner også bidrag fra Ingvar Ambjørnsen, Aina Aske og James Ronald Archer.

«Festiviteten – for folket i 150 år» bør være et funn for alle som er interessert i lokalhistorie og hvordan det var mulig å gjenreise den ærverdige bygningen på under et år.

Boka koster 385,- og kan kjøpes i Ellings kafé eller på e-post til kari.anne@festivitetenlarvik.no

Del artikkelen: