Publisert:
23.2.2021 23:23

Slik blir det i Festiviteten

21. september skal Festiviteten stå klar til bruk. Fra kjeller til loft. - Et hårete mål, men vi skal få det til, sier Tom Erik Nilsen, prosjektleder for Festiviteten.

Bildet er tatt fra kjelleren opp mot der inngangen fra Storgata kommer. Trappa opp til Festsalen er delvis demontert og skal settes i stand.

Det er hektisk aktivitet i den historiske bygningen på Storgata. Det arbeides i alle etasjer, fra kjeller til loft. Helge Klyve AS har oppdraget som hovedentreprenør, og i tiden fram til åpning i september vil mange firmaer bli involvert for å få bygget klart til bruk.

Tegningene for ombyggingen, alt med gjenbruk som mål, er klare og godkjente. Nå er det bare fullt fokus på å bygge opp igjen Festiviteten, eller i realiteten de to byggene som utgjør eiendommen, til fordums storhet. Rettere sagt – til et moderne bygg der historien er med.

La oss ta en tur rundt i etasjene.

Tegning over 1. etasje med kafeen.

Det blir to innganger, en fra Storgata og en fra bakgården. Når vi kommer inn fra Storgata, er det til en foaje, og området der hovedtrappen opp til 2. etasje og Festsalen kommer ned. Inn til venstre, i husets nest største rom, som bla. a. er blitt brukt til rettssal i tidligere tider, finner vi kafeen. Her vil det serveres frokost, lunsj og kveldsretter.

Kafeen vil ha plass til mellom 80 og 100 gjester, og får fire høye vinduer ut mot Storgata.

Rommet har en praktfull beliggenhet med de store vinduene ut mot Storgata og fjorden. Det blir på mange måter husets hjerte. Her skal det være trivelig å komme inn. I tillegg til å ha funksjon som møtested og kafé, vil det også bli lagt til rette for mindre konserter, bokbad og andre kulturelle arrangementer.

I etasjen, inn mot bakgården, vil det være et møte- og kursrom, i det som en gang var Lillesalen. Det vil også etableres en lounge/entre ut mot bakgården, der det også vil bli store endringer i form av en terrassehage med muligheter for både servering og arrangementer.

Tegning over 2. etasje med Festsalen og kontorplasser.

Selve festsalen kommer vi opp til via den flotte trappa, som skal bevares og settes i stand. Det blir et romslig mingleområde og garderobe ved toppen av trappa, og inngang til selve storsalen. Den skal settes tilbake til fordums prakt, og det er bare fantasien som setter begrensninger for hva som kan arrangeres der inne, i salen med den spektakulære utsikten til Indre havn og horisonten bakenfor.

I samme etasje, i det gamle patriserbygget mot Rombergbakken, vil det ellers bli kontorarbeidsplasser og møterom.

Det er ryddet ut av byggets 3. etasje, og det kommer nye vinduer og to arker ut mot Storgata. Her blir det kontorarbeidsplasser med utsikt.

I byggets tredje etasje, der det en gang var vaktmesterbolig, loft, telefonsentral og lager, vil det hovedsakelig bli kontorplasser og møterom i en delingsmodell. Her, som i 2. etasje, vil det bli en kombinasjon av firmaer som leier seg inn på fast basis, og plasser til dem som trenger et sted å jobbe fra i kortere perioder. Det være seg frilansere, studenter, larviksfolk som har base andre steder men som ønsker et sted å jobbe også der de bor, eller andre med kortsiktige behov. Stikkordet er fleksibilitet. Poenget er at det skal syde av liv i bygget.

Tegning over 3. etasje med kontorplasser.

I kjelleren vil det være tekniske rom som ventilasjon, sprinkelsentral, avkastkammer og andre ting.

– Vi har bra framdrift. I den grad det er mulig i forhold til at det er et gjenbruksbygg så er planene godkjente. Vi gjør alt vi kan for å være klare og vise fram den nye Festiviteten 21. september, avslutter Tom Erik Nilsen.

Tom Erik Nilsen fra Alfa Eiendom holder god oppsikt med arbeider og framdrift på Festiviteten.

Del artikkelen: