Publisert:
11.5.2022 14:35

Snart åpner Larviks råeste uteservering!

Festiviteten har vært en umiddelbar suksess blant larviksfolk. Nå byr de driftige eierne på enda et tilbud for utehungrige by- og feriefolk – Festivitetshagen, en liten oase i Storgatas bakgård.

Slik blir det i Festivitetshagen. Illustrasjon: MAD Arkitekter

- Planene har vært der helt siden vi startet renoveringen av Festiviteten, sier Jostein Liverød i Alfa Eiendom.

- Vi hadde planer om å åpne til 17. mai, men noen leveringer har forsinket prosjektet et par uker, sier Liverød som om kort tid kan tilby byens råeste uteservering for 150 gjester.

Steinleggingen er for lengst ferdig, blomsterbedene er plantet, rododendron blomstrer allerede og snart er pergolaen klar med varmelamper som skal sørge for gjestenes velbehag selv på de litt mindre varme kveldene.

Rododendron blomstrer allerede og Kari Anne Myrholmen sørger for at de får nok vann i sola.

- Jeg tror dette vil bli enda et godt tilbud til sommer-Larvik, sier Liverød som mener den lune bakgården vil trekke ekstra mange mennesker på de mer vindfulle kveldene. Noen har kanskje en forestilling om at uteplassen er for innestengt, sier han og viser vei til det han og kollega Kari Anne har døpt «Utsikten».

En liten forhøyet serveringsplass mot Rombergbakken der fjorden speiler seg og blikket kan hvile på horisonten langt der ute i det fjerne.

- Her kan du sitte i le og holde øye med skipstrafikken, mens du blir servert fra vår rikholdige meny, sier daglig leder på Festiviteten, Kari Anne Myrholmen som slår et slag for sommerlige firmaavslutninger.

- Det går an å booke «Utsikten» for mindre selskaper i en lun og sydeuropeisk atmosfære, lokker hun.

Hele gårdsplassen er brolagt, og planen er å rigge til en utescene der det kan arrangeres konserter og muligheten for en svingom om det er behov.  

- Da kan vi rigge til bord og stoler på gårdsplassen og dermed har vi plass til nærmere 300 gjester, sier Liverød.

Ellings kafé står naturlig nok for serveringen, og fra månedsskifte kan du nyte en lunsj eller middag med alle rettigheter i Festivitetshagen – Larviks mest populære bakgård.

Pergolaen nærmer seg ferdig.

Del artikkelen: