Publisert:
14.3.2021 19:07

Vurderer tett samarbeid med Bølgen

Festiviteten ønsker å være et naturlig samlingssted for alle innbyggerne i Larvik og ser nå på muligheter for et samarbeid om de kulturelle aktivitetene i huset.

- Vi trenger flere arenaer i Larvik, og Festiviteten ville blitt et ypperlig supplement til Bølgen kulturhus, sier kulturhusleder Andreas Gilhuus.

Bølgen samarbeider allerede godt med både Sliperiet, Munken og Mikrobryggeriet. Nå mener Gilhuus Gjenbrukshuset Festiviteten vil gjøre Larvik enda mer attraktiv som arrangør for både musikk- og litteraturfestivaler.

- Vi trenger andre typer arenaer, og med kort vei og en unik historie i veggene blir Festiviteten en attraktiv scene for både musikk, teater og litteratur, mener Gilhuus.

Festiviteten ønsker å være et naturlig samlingssted for alle innbyggerne i Larvik. «Ellings kafe» har som mål å være et møtested for hele Larvik, og i kombinasjon med festsalen et naturlig sted å samles både til konsert og mindre tilstelninger.

- Vi må søke muligheter for samarbeid der kunnskapen finnes. Og Bølgen innehar uten tvil mye av den kompetansen vi trenger, sier Thormod Hjortland i Alfa Eiendom som vet at åpningsdatoen nærmer seg med stormskritt.

Jostein Liverød og Thormod Hjortland fra Alfa Eiendom hadde en spennende prat med Andreas Gilhuus og Christian B. Lorentzen fra Bølgen denne uka.

Kulturhusleder Andreas Gilhuus og arrangementssjef Christian Lorentzen i Bølgen er imponert over initiativet og målsettingen man har for det nye kulturtilbudet i Storgata.

- Vi står bak rundt 250 arrangementer årlig, og vi har behov for flere saler. Hvert år arrangerer vi Marked for Musikk, Litteraturfestivaler og lokale konserter. Jeg vil tro at vi fort kan bruke festsalen her på Festiviteten mellom 80- og 120 ganger i året. Og bare for å ha nevnt det, sier Gilhuus:

- Larvik Barokk som har drømt om arrangementer i Festiviteten de siste 10 årene. Bygningen er helt unik i Nordisk sammenheng, sier Gilhuus som tror at byens nyeste scene på Storgata, vil gjøre Larvik til en enda mer spennende destinasjon for kulturevenementer i årene som kommer.

Og som en kuriositet, i november, knappe to måneder etter Festivitetens åpning, vil Larvik stå i sentrum for Kimen litteraturfestival, en festival for Vestfold og Telemark som arrangeres i poesibyen.

- Vi skal selvfølgelig skape vår egen identitet og drifte Festiviteten 365 dager i året. Men at Bølgen kan være et viktig supplement til den daglige driften og en god samarbeidspartner, er hevet over tvil, avslutter Thormod Hjortland.

Arbeidene i selve Festsalen pågår nå for fullt, både langs vegger og oppe under taket.

Del artikkelen: